Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
5 tips για να παίξετε σωστά  με την γάτα σας!

Παίξτε όπως η λεία της 
Το να μάθει μια γάτα που ζει μέσα στο σπίτι να κυνηγάει ώστε να εξασκεί το ένστικτό της είναι σημαντικό για την ανάπτυξή της αλλά και για την κοινωνικοποίησή της. Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα παιχνίδι, είτε μπάλα είτε ψεύτικο ποντίκι είτε ψεύτικο πουλί και να το κινείτε σαν να είναι ζωντανό. 

Η σωστή στιγμή
Όπως συμβαίνει και με τα μικρά παιδιά έτσι και στις γάτες υπάρχουν οι ώρες παιχνιδιού. Η κανονική ζωή μιας γάτας έχει τρία βασικά πράγματα, κυνήγι, φαγητό και ύπνο. Αν η γάτα σας έχει συνηθίσει να σας ξυπνάει στα μέσα της νύχτας-είναι κάτι σύνηθες-καλό θα ήταν να παίξετε μαζί της για 15 με 20 λεπτά λίγο πριν πάτε για ύπνο. 

Αφήστε τη να νικήσει
Είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε τη γατούλα της να πιάσει τη λεία της κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Διαφορετικά είτε θα σταματήσει να παίζει είτε θα κάνει τα δικά της χωρίς εσάς. 

Δεν παίζουμε με τα δάχτυλα
Ένα βασικό λάθος που κάνουμε όσοι έχουμε γάτα είναι να παίζουμε μαζί της χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας. Αυτό συνήθως μας αρέσει όταν η γατούλα είναι μικρή και αρπάζει το χέρι μας και στη συνέχεια προσπαθεί να το δαγκώσει με τα μικρά δοντάκια της. Είναι χαριτωμένο μεν αλλά είναι λάθος να το κάνουμε δε.

Έχετε εναλλακτικές όταν δείτε κακή συμπεριφορά
Αν η γάτα σας κρύβεται και σας αρπάζει είτε ορμάει στα πόδια σας για να τα δαγκώσει, θα πρέπει να της έχετε εναλλακτικές. Που σημαίνει ότι όταν τη δείτε να ετοιμάζεται έχοντας βάλει στόχο τη γάμπα σας, εμφανίστε ένα παιχνίδι ώστε να της αποσπάσετε την προσοχή και αντί για το πόδι σας να επιτεθεί σε αυτό. Κάθε φορά να κάνετε το ίδιο και θα δείτε ότι θα το μάθει.